جوجه تازه از جمله غذاهایی است که از امتیازات متعددی برخوردار است.
جوجه را میتوان بصورتهای سرخ شده، آب پز، کباب کردن، شکم پر و حتی با مواد گیاهی و ادویههای گوناگون خوشمزه نمود و میل کرد.جای هیچ تعجبی نیست که جوجه اولین منبع پروتئین حیوانی و جایگزینی سالم برای گوشت قرمز میباشد.
در تفریح98همراه ما باشید
● مواد موجود در ۱۰۰گرم جوجه
فواید جوجه:
جوجه یکی از بهترین منابع پروتئین میباشد و همانطور که میدانید ما آمینو اسید مورد نیاز خود را از پروتئین حیوانی و گیاهی تامین میکنیم.
منبعی مناسب برای پروتئین
افرادی که گوشت خوار هستند اما به دنبال راهی برای کاهش چربی اضافه در غذای خود میگردند میتوانند مرغ را جایگزین غذاهای پرچرب خود نمایند. کم حجم ترین قسمت جوجه گوشت سینه آن است که چربی آن نصف یک تکه استیک است. حتی مشخص شده است که چربی جوجه بسیار کمتر است چربی موجود در گوشت میباشد حتی اگر آن را با پوست که چربی دوبرابر گوشت بدون پوست دارد مصرف کنیم بنابراین بهتر است که پوست جوجه را قبل از پختن جدا کنیم.
پروتئین ؛ محافظ بزرگسالان در برابر پوکی استخوان
مطالعات نشان داده است که گروهی از افراد خصوصا افراد مسن و بزرگسال پروتئین کمیمصرف مینمایند و همانطور که میدانیم پروتئین عاملی مهم برای کاهش پوکی استخوان در بزرگسالان میباشد. در مطالعهای که برروی تعدادی مرد و زن بین سنین ۷۰ تا ۹۰سالگی با مصرف پروتئین بالا صورت گرفت دانشمندان مشاهده نمودند که در طول ۴ سال این افراد کمتر از کسانی که پروتئین کمیمصرف مینمودند مبتلا به پوکی استخوان گردیده اند. پروتئینهای حیوانی بسیار بهتر از باقی پروتئینها برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان عمل میکنند.
● مواد مغذی موجود در جوجه و پیشگیری از سرطان
جوجه منبعی بسیار غنی از ویتامین B و نیاسین (موادی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان) است.
ترکیبات DNA نیازمند نیاسین میباشد و کمبود نیاسین (مانند ویتامینهای B) به طور مستقیم به آسیبهای ژنتیکی منتهی میشود.
جوجه همچنین حاوی مواد معدنی دیگری نظیر سلنیوم میباشد. سلنیوم یکی از منابع مهم برای حفظ سلامتی انسانها است. این ماده جزئی مهم از چندین مسیر عمده متبولسمی، شامل متابولیسم هورمون تیروئید، سیستمهای دفاعی آنتی اکسیدانی و عملکرد ایمنی، است.
پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و بیماری چشم ناشی از کهولت سن
در تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۴ میلادی صورت گرفته است مشخص شده است که غذاهای حاوی نیاسین مانند جوجه از ابتلا به آلزایمر و بیماری چشم ناشی از کهولت سن پیشگیری میکند.
ویتامین B و انرژی
جوجه نه تنها منبعی غنی از نیاسین میباشد بلکه منبعی غنی از ویتامین B۶ نیز میباشد. وجود ویتامینهای B در جوجه آن را غذایی مفید برای نگهداری انرژی در بدن کرده است زیرا ویتامینهای B کوفاکتورهایی برای کمک به آنزیمهای بدن و راهنمایی آنها در فعالیتهای متابولیکی هستند.
● نحوه نگهداری و ذخیره
بهترین گزینه برای انتخاب جوجه توجه به سفتی، گوشتالو و گردبودن سینه آن میباشد. چه بخواهیم قسمتی از جوجه را خریداری نماییم و چه یک جوجه کامل را در نظر بگیریم باید گوشت آن در مقابل فشار انعطاف پذیر باشد و بوی بدی ندهد. بعد از خرید جوجه بسته بندی شده حتما به تاریخ مصرف آن توجه کنید.
رنگ زرد و یا سفید جوجه هیچ نقشی در ارزش تغذیهای آن ندارد و صرف نظر از رنگ آن پوست جوجه باید مات و بدون وجود لکهای باشد.
اگر شما جزء افرادی هستید که جوجه یخ زده استفاده مینمایید از منجمدبودن و سفت بودن جوجه به طور کامل مطمئن شوید. همچنین از خرید جوجههایی که در کیسه آنها آب منجمد شده وجود دارد به این دلیل که امکان آب شدن و دوبار یخ زده آنها وجود دارد صرف نظر کنید.برای فریزکردن جوجه بهتر است ابتدا آنها را شسته و خشک کنید و بعد آنها را در آلومینیوم، فویل و یا کیسه فریزر قرار داده و در فریزر بگذارید. با این روش میتوانید جوجه را برای مدت یکسال فریز کنید.
منبع : tomato4.home